“Optimale veiligheid en Efficiëntie bij waste-to-product bedrijf Renewi dankzij Viu More en Digi-Flow."

De wetgever kijkt meer en meer toe op een betere bronsortering.

lees meer

Het probleem

De wetgever kijkt meer en meer toe op een betere bronsortering.

Door de toenemende aandacht voor onze planeet wordt het steeds belangrijker om veilig en efficiënt om te springen met afval. Dankzij non-conformiteiten bij de bron te detecteren, kan de vervuiler advies krijgen over een betere sortering én weet de ophaler welke materialen er in de sorteerinstallaties binnenkomen.HARDWARE WERD GEPLAATST DOOR DIGI-FLOW

Naast industriële camera’s en lenzen installeerde Digi-Flow in de vrachtwagens een PLC-besturingskast en extra verlichting die kwalitatieve foto’s garandeert.

VIU MORE BIEDT EEN OPLOSSING MET SLIMME CAMERA’S

De ondersteuning van het proces gebeurt aan de hand van slimme camera’s die via artificiële intelligentie het afval identificeren.

RENEWI ZAG DE MEERWAARDE VAN DEZE TECHNOLOGIE SNEL IN

“Om het tastbaar te maken, hebben we de systemen zelfs eerst in Playmobil gemaakt.”

HARDWARE WERD GEPLAATST DOOR DIGI-FLOW

Naast industriële camera’s en lenzen installeerde Digi-Flow in de vrachtwagens een PLC-besturingskast en extra verlichting die kwalitatieve foto’s garandeert.

VIU MORE BIEDT EEN OPLOSSING MET SLIMME CAMERA’S

De ondersteuning van het proces gebeurt aan de hand van slimme camera’s die via artificiële intelligentie het afval identificeren.

RENEWI ZAG DE MEERWAARDE VAN DEZE TECHNOLOGIE SNEL IN

“Om het tastbaar te maken, hebben we de systemen zelfs eerst in Playmobil gemaakt.”

Optimale veiligheid en efficiëntie bij waste-to-product bedrijf Renewi dankzij Viu More en Digi-Flow

Gentse onderneming Viu More legt zich toe op de creatie van industriële oplossingen. Vandaag richt de speler zich voornamelijk op afvalverwerkings- en textielbedrijven, maar ook de voedselproductie verschijnt stilaan op de radar. Naast procesoptimalisatie, verhoogt de onderneming ook de veiligheid en efficiëntie van bedrijven en sites.

Voor een piekfijne installatie van hun slimme oplossingen, rekent Viu More al enkele jaren op de betrouwbare samenwerking met Digi-Flow. Recent schakelde Viu More opnieuw hun hulp in voor internationale speler Renewi. Het opzet? De installatie van intelligente camera’s op hun vuilniswagens monteren om zo materialen te herkennen in opgehaalde afvalcontainers. Jan Meynen, CEO van Viu More, en Ludo Moens, Electrical Engineer bij Digi-Flow

Veilige en efficiënte afvalverwerking

Vandaag betrekt de wetgever afvalinzamelaars om de vervuiler beter te laten sorteren. Door non-conformiteiten bij de bron te detecteren, kan de vervuiler advies krijgen over een betere sortering én weet de ophaler welke materialen er in de sorteerinstallaties binnenkomen. Viu More ondersteunt dat proces aan de hand van slimme camera’s die via artificiële intelligentie (AI) het afval identificeren.

“Afvalverwerking heeft mij altijd geboeid”, steekt Jan van wal. “Vroeger was dat een simpel gegeven, maar door de nijpende milieuproblematiek wordt het steeds belangrijker om veilig en efficiënt om te springen met afval”. Onder impuls van die diepgaande interesse en dankzij zijn uitgebreid netwerk, klopte hij aan bij waste-to- product bedrijf Renewi. “Bij Renewi zagen ze de meerwaarde van onze technologie snel in. Om het tastbaar te maken, hebben we de systemen zelfs eerst in Playmobil gemaakt.”

“Digi-Flow is doordrongen van technologie en weten dus zonder meer waarover ze spreken. Bovendien druipt het menselijke ervan af: ze zijn heel flexibel en schakelen snel.”


Ingenieuze camera's op basis van AI

Wanneer vuilnis wordt opgehaald, tilt de vrachtwagen de containers omhoog, waarna het afval in de trog van de vrachtwagen terecht komt. Op dat moment neemt de intelligente camera een aantal beelden, die vervolgens via een 4G-module worden gecentraliseerd in de cloud. Via AI-modellen worden de beelden ten slotte minutieus geanalyseerd. Jan licht toe: “Een AI-model op zich kan niks. Aan de hand van beelden (van afval) die je labelt, kan je het systeem trainen. En na verloop van tijd herkennen die modellen ook zaken die in eerste instantie niet gelabeld waren. Zo worden ze steeds slimmer.” 

Zodra de technologie op punt stond, was het de beurt aan Digi-Flow. “Viu More ontwierp de oplossing en besturing van het systeem, en zorgde voor de AI-modellen. Digi-Flow ging nadien ter plaatse om de hardware te installeren op de vrachtwagens”, vertelt Ludo. Naast industriële camera’s en lenzen, installeerde Digi-Flow in devrachtwagens een PLC-besturingskast en extra verlichting die kwalitatieve foto's garandeert. Ook voor de bekabeling werd gezorgd.

Diepgaande expertise garandeert een duurzame samenwerking

Vandaag zijn er al meer dan honderd vrachtwagens uitgerust met onze camera’s. Het project is echter nog niet ten einde. Jan gaat verder: “In totaal worden in België alleen al zo’n tweehonderd vrachtwagens voorzien van onze systemenOmwille van de wereldwijde elektronicacrisis krijgen wij het materiaal met mondjesmaat binnen. Nadien leveren we dat aan Digi-Flow, en zij doen de rest.”

De samenwerking tussen Viu More en Digi-Flow was trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Voor de installatie van hun innovatieve technologieën in België doet Viu More namelijk al twee jaar beroep op de diensten van Digi-Flow. “Digi-Flow is geen leverancier, maar een partner”, vertelt jan. “Ze zijn doordrongen van technologie en weten dus zonder meer waarover ze spreken. Hun expertise is zeer waardevol. Bovendien druipt het menselijke ervan af: ze zijn heel flexibel en schakelen snel. We hebben een persoonlijke klik en vertrouwen elkaar, waardoor ik zeker ben dat ons partnership in de toekomst alleen nog maar zal groeien.” Ook Ludo bevestigt deze duurzame relatie. “Viu More is onze vertrouwde partner waarmee we al verschillende projecten succesvol hebben afgerond!” besluit hij.

Share this case

Spontane sollicitatie

Werken bij Digi-Flow?
Laat hier je gegevens achter.

  • Terms & Conditions
  • Privacy Policy
  • Cookie Policy


© 2023 Digi-Flow | powered by chuck.be